Düğün için Açık Büfe mi A La Carte Mı?
Düğün için catering firmaları ile yapılacak araştırmalar sonrasında sıra artık düğün içinde yapılacak ikramların iyi mi gerçekleştirileceğine karar verilmelidir. Düğün için yiyecek servisi tercihi yapılırken düğünün konseptine, nerede yapılacağına ve davetli profiline bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Iyi mi Bir Düğün Yapılacak?
Düğünler için hazırlanan menü çeşitleri düğünün özelliklerine bağlı olarak değişmiş olur. Deniz kenarında, havuz başlangıcında yada kırda yapılacak bir düğünde açık büfe tercih edilmesi fazlaca daha doğru bir seçim olacaktır. Bu biçim düğünler genel olarak hareketlidir. Bu sayede misafirler oturmak zorunda kalmazlar. Sadece otellerde kısaca resmi bir düğün yapılmak isteniyorsa masalara yapılacak bir yiyecek servisi daha uygun olacaktır.
Düğün Hangi Mevsimde Olacak?
Soğuk mevsimlerde düğün yapılacaksa masalara servis yapılması gerekmektedir. Sadece yaz ya da ilkbahar şeklinde sıcak mevsimlerde ise açık büfe servisi tercih edilebilir. Bununla beraber dünya mutfaklarından seçme lezzetler de menü içinde kendine yer bulacaktır.
Düğüne Kimler Gelecek?
Yapılacak olan düğün içinde ağırlıklı olarak aileler, orta yaş üstü akrabaların bulunacağı düğünlerde masaya servis set menüler seçilebilir. Bu sebeple açık büfe ya da kokteyl menüler kullanılacağı süre düğüne gelecek kişiler yediklerinden zevk alamayacaktır. Sayı bakımından azca olan ve genel profili genç olan davetliler içinse kokteyl yada açık büfe tercih edilebilir. Bunun sebebi ise gençlerin düğünde aslına bakarsanız yerlerinde fazlaca fazla duramayacakları. Bundan dolayı da yapılacak menü seçiminde gençlerin hareketlerini kısıtlamayacak tarzda bir servis yapılması gerekmektedir.
Siz Düğününüzde Ne İstiyorsunuz?
Çiftin yapmış olduğu en mühim yanlışlardan bir tanesi de düğün yemeklerinde hiçbir şekilde kendi zevklerini ön plana çıkartmamasıdır. Bu şekilde olunca da güzel sonuçlar meydana gelemiyor. Genel olarak çiftlerin akıllarında yer eden sual işaretlerinin başlangıcında bu yiyecek terimlerinin nerelerde kullanılabileceği. Öncelikli olarak bütçe ayarlaması yapılmalı. Sonrasında ise klasik tarzdan hoşlanan çiftler masaya servisleri seçebilir. Açık büfe ise birazcık daha lükstür ve gençliği temsil eder. Dolayısıyla çiftler kendilerine en uygun olacak tarzda yiyecek seçimlerini belirginleştirebilirler. Böylece en mühim noktalardan bir tanesi olan yiyecek düzeni de yapılmış olur.