Panik Atak Nedir? Panik Atak Belirtileri Ve Nedenleri Nelerdir?

Ürkü atak kişide ansızın kendini gösteren, belli bir duruma bağlı, kişinin fizyolojik varlığını da etkileyebilen büyük korku olarak tanımlanır.

Ürkü atak, ansızın bastıran kaygı nöbetidir. Bu kaygı on dakika içinde artar, en üst noktasına çıkar ve ondan sonrasında yavaş yavaş azalarak kaybolur. Süre içinde birçoğumuza uğrayan ve oldukça sorun verici bir durum olan ürkü atak, yaşam kalitemizi düşürür. Ürkü hücumu olan şahıs, evden çıkamaz hale gelebilir, otobüslere binemeyebilir, yalnız kalamaz, hep yanında birilerinin olmasını ister.

Ürkü Atağın Emareleri Nedir?

  1. Kalp çarpıntıları
  2. Nefessiz kalma
  3. Uyuşma, karıncalanma
  4. Titreme
  5. Terleme, ter boşalması hissi
  6. O sırada oldukça ciddi bir hastalık geçiriyor olma kaygısı

Ürkü Atak Niçin Oluşur?

Uzmanlar kaygı ve paniğin belli bir dereceye kadar hayatta kalmamız adına lüzumlu bulunduğunu söylerler. Sadece bu duygular fikir sürecimize zarar verecek kadar yoğun olduklarında, organik olarak korkmamıza niçin olurlar. Ürkü ataklara ya da ürkü bozukluğuna tam olarak neyin sebep olduğu bilinmemekle beraber, bazı faktörlerin ürkü atakların ortaya çıkmasında rol oynadığı bilinmektedir. Bu faktörlerden bazıları;

  • Genetik faktörler
  • Yoğun
  • Rahatsız etme ve travma
  • İlaçlar ve Uyarıcı Maddeler

Yakın bir çekince altında olmamanıza karşın heyecandan dolayı endişeleniyorsanız bu bir ürkü atağa niçin olabilir. Ürkü bozukluğu olan hastalarda geçirdikleri her atak sonrası içlerinde daima ürkü geçirme korkusu taşırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir